Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 7,00 - € 2.811,00

Merk

Merk

Beschikbaar

Beschikbaar

Selectie

Selectie

Doorsnede

Doorsnede

Materiaal

Materiaal

Productlijn

Productlijn

Anti-aanbaklaag

Anti-aanbaklaag

Aantal onderdelen

Aantal onderdelen

Inductie

Inductie

Vaatwassergeschikt

Vaatwassergeschikt

Vorm

Vorm

Deksel

Deksel

Kleur

Kleur

Inhoud

Inhoud

Informatiebanner

Pannen

Of je nu een beginnende kok bent of een ervaren chef: goede pannen vormen de basis van elke maaltijd. Bij Koken en Wonen vind je een omvangrijk assortiment aan pannen in alle soorten en maten. Van een stevige braadpan tot een lichte wokpan of een complete pannenset: we hebben alles in huis voor elke kookstijl en iedere keuken. Dit ook nog eens tegen scherpe prijzen. Een nieuwe pan online kopen doe je dus bij Koken en Wonen!

[more]

Welke soorten pannen zijn er?

Het kiezen van de juiste pan is essentieel voor het bereiden van lekkere en gezonde gerechten. De juiste pan voorkomt aanbranden, zorgt voor een goede maaltijd en maakt vooral het koken een stuk leuker en efficiënter. Er zijn vele verschillende soorten pannen die je kunnen helpen bij het koken. In ons assortiment vind je onder andere:

  • Koekenpannen – Een koekenpan is een veelzijdig hulpmiddel voor in de keuken. Zo kun je het gebruiken voor het bakken en braden van diverse soorten gerechten.
  • Kookpannen – Een onmisbaar item voor in de keuken. Zo wordt het onder andere gebruikt voor het koken van pasta, groenten en aardappelen.
  • Braadpannen – Een braadpan is een goed hulpmiddel voor het bakken en dichtschroeien van vlees en vis. Verder kan het gebruikt worden voor stoofgerechten en ovengerechten.
  • Hapjespannen – Een hapjespan is een alleskunner in de keuken: zo is het geschikt voor eenpansgerechten, bakken, braden en stoven van diverse soorten gerechten.
  • Wokpannen – Een wokpan is een diepe pan met een ronde bodem en het heeft hoge zijkanten. Hierdoor is het mogelijk om diverse soorten gerechten te roerbakken, stomen en koken.
  • Grillpannen – Een goede grillpan zorgt ervoor dat je gerechten een heerlijke grillsmaak krijgen zonder dat je daarvoor een barbecue hoeft te gebruiken.
  • Pannensets – Met een complete pannenset haal je de meest gebruikte pannen in één keer in huis, waardoor je keuken goed uitgerust is. Bijkomend voordeel is dat het meestal voordeliger is dan pannen los van elkaar kopen.
  • Speciale pannen – Naast de bovenstaande pannen bieden we ook speciale pannen aan in ons assortiment. Hierbij kun je denken aan tajine, paellapannen en mosselpannen.

Waar let je op bij het kopen van een pan?

Bij het kiezen van een nieuwe pan dien je met verschillende zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar je eigen kookstijl, de warmtebron die je gebruikt en het materiaal. Wij hebben een aantal van deze factoren op een rij gezet:

  • Materiaal: het materiaal is een van de belangrijkste keuzes, omdat er verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Ieder materiaal heeft zo weer zijn eigen sterke punten. We hebben onder dit lijstje de meest voorkomende materialen opgesomd.
  • Coating: hierin zijn ook diverse opties mogelijk, waarbij iedere coating zijn eigen voordelen heeft. Zo kun je onder andere kiezen voor een natuurlijke patinalaag, een antiaanbaklaag en een keramische antiaanbaklaag. We raden een pan met een keramische antiaanbaklaag aan, omdat deze vrij is van schadelijke stoffen en dus een stuk gezonder is.
  • Warmtebron: niet elke pan is geschikt voor inductie, gas of keramisch koken. Zo heb je voor inductie speciale pannen nodig, omdat de pan een magnetische bodem dient te hebben. Bekijk hierom altijd goed de specificaties.
  • Onderhoud: sommige materialen vragen wat meer aandacht, zoals gietijzer. Andere materialen, zoals RVS en aluminium, zijn onderhoudsvriendelijker.
  • Aantal pannen: wil je meerdere pannen aanschaffen? Dan is het kopen van een nieuwe pannenset meestal de meest praktische en voordelige optie.
  • Formaat: het formaat is uiteraard ook een aandachtspunt. Wat de goede grootte van de pan is, hangt af van het type pan en het aantal mensen waarvoor je gaat koken.

Materiaal

We hebben de meest voorkomende materialen hier op een rij gezet:

  • Gietijzer – Houdt de warmte zeer goed vast, ideaal voor langzaam garen en stoofgerechten. Deze soort pannen vereist echter wat meer onderhoud, maar ze staan er wel weer om bekend dat ze levenslang mee kunnen gaan.
  • Geëmailleerd gietijzer – De geëmailleerde laag maakt het materiaal nog sterker, waardoor het zelfs nog langer mee kan gaan. Ook is deze pan eenvoudiger in onderhoud vergeleken met een gietijzeren pan.
  • RVS (roestvrij staal) – RVS staat erom bekend dat het duurzaam, hittebestendig en geschikt is voor hoge temperaturen. Daarnaast is het vaatwasmachinebestendig, roest het niet en is het eenvoudig in onderhoud!
  • Aluminium – Aluminium heeft als voordeel dat het licht is qua gewicht, dat het snel opwarmt en warmte goed weet te verdelen. Deze pannen gaan echter wel minder lang mee in vergelijking met andere pannen.

Hulp nodig bij het kopen van een pan?

Heb je hulp nodig bij het kopen van een nieuwe pan? Of heb je advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. Je kunt contact met ons opnemen via 0596 – 201064 of info@kokenenwonen.nl.

Veelgestelde vragen

Vraag: Welke pannen zijn onmisbaar in de keuken?
Antwoord: Een goede basis bestaat uit een koekenpan, kookpan en braadpan. Hiermee bereid je het grootste deel van je dagelijkse maaltijden. Een wok of hapjespan is een handige aanvulling voor veelzijdige gerechten. Bij het kopen van meerdere pannen kan een pannenset een goede optie zijn.
Vraag: Welke pan is geschikt voor inductie?
Antwoord: Niet elke pan werkt op inductie. Een pan geschikt voor inductie heeft een magnetische bodem. Neem goed de productspecificaties door om te bekijken of de pan gebruikt kan worden voor inductie koken.
Vraag: Moet ik dure pannen kopen voor goede kwaliteit?
Antwoord: Niet per se. Een goede pan hoeft niet duur te zijn, zolang deze past bij je kookstijl en warmtebron. Let hierbij goed op een aantal factoren, zoals materiaal, coating en reviews.
Vraag: Welke pannen zijn geschikt voor keramisch koken?
Antwoord: Voor keramisch koken zijn vlakke pannen met een dikke bodem ideaal. Pannen van RVS, gietijzer of die over een keramische laag beschikken, werken over het algemeen goed op keramische kookplaten.

Actieve filters

Staub La Cocotte braadpan 26cm zwart

Ronde Staub braadpan 26 cm is een geëmailleerde gietijzeren braadpan met ideale langzame overdracht en optimale verdeling van warmte. Het speciaal ontwikkelde deksel met picots® geeft de perfecte bevochtiging van je gerecht. Deze Staub braadpan of stoofpan is gegarandeerde A-kwaliteit, rechtstreeks geleverd vanaf de producent. Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Ø 26 cm, inhoud 5,2 liter, kleur zwart.

€ 249,00 Normale prijs € 319,00 Prijs
Product bekijken

SCANPAN Impact Tajine 28cm 3,2l

In een tajine kunt u verse en smaakvolle ingrediënten omtoveren tot spannende, exotische gerechten. Gebruik de tajine op het fornuis, in de oven op 250 °C of op een gasbrander, bijvoorbeeld op de barbecue. De basis van de tajine dient ook als serveerschaal waarin het eten warm blijft. Door het kegelvormige deksel worden de smaken van de ingrediënten gemengd en blijven ze behouden. Met de tajine kunt u unieke, rijke gerechten bereiden, vol van smaak.

€ 105,00 Normale prijs € 175,00 Prijs
Product bekijken