Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 39,00 - € 299,00

Merk

Merk

Beschikbaar

Beschikbaar

Selectie

Selectie

Doorsnede

Doorsnede

Materiaal

Materiaal

Productlijn

Productlijn

Anti-aanbaklaag

Anti-aanbaklaag

Aantal onderdelen

Aantal onderdelen

Inductie

Inductie

Vaatwassergeschikt

Vaatwassergeschikt

Deksel

Deksel

Kleur

Kleur

Inhoud

Inhoud

Informatiebanner

Koekenpan

Zoek je een nieuwe koekenpan? In dat geval ben je bij Koken en Wonen aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid aanbod van de beste koekenpannen beschikbaar. Van inductie koekenpannen tot aan koekenpannen met keramische antiaanbaklaag, bij ons weet je het te vinden.

[more]

De beste koekenpan voor elke keuken

Een goede koekenpan is een onmisbaar item in elke keuken. Dit komt doordat het veelzijdig te gebruiken is. Zo is het geschikt voor het bakken van vlees, groenten en aardappelen, maar ook voor het bakken van eieren en pannenkoeken. Hierom is het meer dan de moeite waard om te investeren in een koekenpan van goede kwaliteit. Het is immers een item dat je elke dag zult gaan gebruiken. Maar wat maakt nu precies een goede koekenpan en waar moet je op letten tijdens het aanschaffen? Wij leggen het hieronder uit.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een koekenpan?

Niet elke pan is geschikt voor iedere keuken. Je dient namelijk met verschillende zaken rekening te houden. Om je te helpen, hebben we hieronder de belangrijkste zaken op een rij gezet:

  • Materiaal: het kiezen van het juiste materiaal is waarschijnlijk het belangrijkste punt. Zo heb je bij ons de keuze uit aluminium, gietijzer, roestvrij staal, gietaluminium en carbonstaal koekenpannen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Gietijzer en roestvrij staal houden warmte goed vast, maar hierdoor duurt het ook iets langer voordat het goed opgewarmd is. Aluminium heeft weer als voordeel dat het lichtgewicht is en warmte goed weet te verdelen. Carbonstaal heeft tot slot als pluspunt dat het beter is geschikt voor het bakken en sauteren van diverse soorten gerechten.
  • Warmtebron: gebruik je een inductieplaat, gasfornuis of keramische kookplaat? Niet elke koekenpan is geschikt voor iedere warmtebron. Zo zijn pannen met een magnetische bodem alleen geschikt voor koken op inductie. Ook is het goed om te bekijken of de pan ovenbestendig is; als de pan bijvoorbeeld een plastic of houten handgreep heeft, mag je het niet in de oven doen. Over het algemeen zijn alle koekenpannen te gebruiken voor op het gasfornuis, maar het is alsnog goed om te kijken naar de productspecificaties!
  • Coating: ga je voor een pan met antiaanbaklaag, een natuurlijke patinalaag of een keramische antiaanbaklaag? Een goede koekenpan met een kwalitatieve antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je minder vet en olie nodig hebt tijdens het bakken, en voorkomt dat het voedsel in contact komt met het metaal. Wij raden aan om voor een koekenpan te gaan met een keramische antiaanbaklaag; deze is namelijk PFAS-vrij, wat inhoudt dat het vrij is van schadelijke stoffen.
  • Formaat: de standaardmaat van een koekenpan is meestal tussen de 24 en 28 cm, maar er zijn ook kleinere en grotere varianten. Welke afmeting je nodig hebt, is afhankelijk van je behoeften en kookstijl. Voor gezinnen van 4 is de standaardmaat meestal voldoende. Voor grotere gezinnen is het advies om voor een koekenpan te gaan die groter is dan 28 cm.

De beste koekenpannen voor elke kok

Wij hebben een selectie gemaakt van onze beste koekenpannen, zodat je moeiteloos de perfecte keuze kunt maken.

  • Gietijzeren koekenpannen: voor de ultieme warmteverdeling en duurzaamheid; deze pannen staan erom bekend dat ze levenslang meegaan. Ook zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen!
  • RVS koekenpannen: ideaal voor diverse kooktechnieken; denk aan braden, sauteren en sudderen. Deze pannen zijn geschikt voor hoge temperaturen, zijn vaak vaatwasmachinebestendig en eenvoudig in onderhoud.
  • Koekenpannen met keramische antiaanbaklaag: een duurzaam alternatief met een natuurlijke antiaanbaklaag. Ook is het bestand tegen hogere temperaturen, en is de kans op krassen heel klein.
  • Aluminium koekenpannen: deze pannen zijn lichtgewicht en bereiken snel een warme temperatuur, wat ze perfect maakt voor dagelijks gebruik.

Welke koekenpan past bij jou?

Of je nu op zoek bent naar de beste koekenpan voor inductie, gas of keramisch koken, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte pan. Bekijk ons assortiment en ontdek welke koekenpan de beste keuze is voor jouw keuken.

Kom je er niet uit of heb je advies nodig? In dat geval kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via 0596 – 201064 of info@kokenenwonen.nl.

Veelgestelde vragen

Vraag: Wat is een koekenpan?
Antwoord: Een koekenpan is een van de meest gebruikte pannen in de keuken. Het is een platte pan en deze beschikt over een lang handvat.
Vraag: Waar gebruik je een koekenpan voor?
Antwoord: Een koekenpan is voor verschillende soorten gerechten te gebruiken. Zo kun je het gebruiken voor het bakken van pannenkoeken en eieren, maar ook voor het bakken van vlees, groenten en aardappelen.
Vraag: Welke koekenpan is veilig?
Antwoord: Voor een veilige keuze raden wij aan om voor een koekenpan te gaan met een keramische antiaanbaklaag. Deze bevatten namelijk geen PFAS, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het koken.
Koekenpan kopen | De beste kwaliteit | Koken en Wonen

Actieve filters

Demeyere Black 5 24cm Multifunction koekenpan

De gitzwarte, vuurvaste coating combineert meesterlijk met het zilverkleurige roestvrije staal. Opgebouwd in vijf lagen, zoals alleen Demeyere dat kan, voor optimale efficiëntie. Met stoere en slimme grepen voor nog meer gebruiksgemak. Black 5 is pure power, zowel qua kookcapaciteiten als looks. Superbetrouwbaar voor dagelijks gebruik binnen én zelfs voor culinaire avonturen buiten.

€ 159,00 Prijs
Product bekijken