Teak meubelen zijn over het algemeen geen doorsnee “standaard” meubels die u bijvoorbeeld aantreft bij de IKEA. Zoals hierboven al wordt beschreven is teak over het algemeen wat ouder in leeftijd wanneer het wordt verwerkt in meubels en is het een veel levendiger houtsoort dan bijvoorbeeld Eiken. Dit maakt teak tot een van de mooiste houtsoorten die er bestaat. De prijs ligt gemiddeld wat hoger dan de goedkopere houtsoorten maar u krijgt er een wereld van verschil voor terug.

 

Teak meubelen Groningen

De populariteit van teak meubelen stijgt de laatste jaren enorm. Misschien is dit wel dankzij de koloniale stijl, die weer helemaal terug van weggeweest is. Of door de luxe hotels en resorts waarin teak meubelen tot de inventaris behoren. Voor uw eigen teakmeubelen in Groningen hoeft u niet langer te zoeken. Bij Koken&Wonen  vindt u een ruime collectie aan modellen die u meteen mee kunt nemen.

Koken&Wonen is dé aanbieden van teak meubelen in Groningen. Als u op zoek bent naar houten dressoirs of tafels,  dan bent u bij Koken&Wonen op het juiste adres!  Ons assortiment beschikt over verschillende maten, soorten en stijlen van teakmeubelen in huis van voornamelijk teakhout.

 

Voor vragen over een order of voor informatie over onze producten.

Koken en Wonen
Meint Veningastraat 14
 
9601 KG Hoogezand
0598-398507

 

 

Oorsprong Teak meubelen

Een groot deel van de teakhouten meubelen worden gefabriceerd in Indonesië. Voornamelijk teakhout uit Java is erg geschikt om meubelen van te maken. Er wordt vaak al wat ouder hout voor gebruikt dat erg geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Dit wordt vervolgens weer verwerkt in de teakhouten meubelen.

 

 

Onderhoud Teak meubelen

Teak meubelen als dressoirs worden uiteraard veel gebruikt en onderworpen aan vele vlekken zoals kaarsvet en waterkringen. Gelukkig voor u kunnen wij van Koken&Wonen uitstekend advies geven over hoe u het beste uw teakmeubelen kunt onderhouden.

 

Waarom Teak meubelen van Koken&Wonen

Een groot deel van de teak meubelen van Koken&Wonen zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de tropisch hardhoutsoort, teak. Teakhout is een kostbare houtsoort die voor vrijwel elke toepassing gebruikt kan worden. Het is duurzaam en erg sterk. Wij zorgen ervoor dat het goed gedroogd wordt, zodat het niet meer werkt en u lang plezier zult beleven aan uw teakhouten meubelen. Op onze website vindt u dan ook een brede keus aan de mooiste teak meubelen.

 

Teak meubelen: eettafels

Teakhouten eettafels zijn in vele verscheidene modellen en afwerkingen te verkrijgen. Hierbij bestaan er verschillen in o.a. de diktes van het hout, bijvoorbeeld een top van 3cm dik of juist 4 -5cm dik. De poten kunnen uitgevoerd worden in 8cm-10cm-12cm of in 20cm dik. Het gebruikte teakhout is verschillend: robuust en stoer hergebruikt teakhout of juist mooi strak afgewerkt nieuw plantage teak. De verschillende modellen zijn zowel ontworpen in Nederland als in Indonesië. Er wordt hierbij voornamelijk gekeken naar het praktische ontwerp, functionaliteit en duurzaamheid.