Sesamkip met broccoli uit de wok

Sesamkip met broccoli

Hoofdgerecht voor 4 personen in ± 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 400 g kipdijfilet
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 g cashewnoten
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiden

Snij de broccoli in roostjes.
Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook.
Doe de broccoli erbij en kook in ± 4 minuten beetgaar.
Giet af en spoel koud onder de kraan.

Snij de kipdijfilet in stukken van 2 cm.
Bestrooi met een beetje zout en schep er de helft van de ketjap, de sambal, knoflook, gember en een eetlepel sesamzaadjes door.
Verhit de Wokarang op hoog vuur en voeg de olie toe.
Roerbak de kip een paar minuten en voeg dan de uien, paprika, rode peper, cashewnoten en broccoli toe.

Schep het gerecht goed om en roerbak alles nog 5 minuten.
Meng er de rest van de ketjap door en serveer het gerecht in kommen.
Bestrooi met bosuitjes en de rest van het sesamzaad.

Serveertip:

Lekker met noodles of rijst.