Pannenset WMF

Het Duitse WMF werd door Daniel Straub in 1853 opgericht als ‘Straub & Schweizer’ die een samenwerking aanging met de gebroeders Schweizer. De heren richtten een metaalfabriek op in het Zuid-Duitse Geislingen an der Steige waarin men oorspronkelijk metalen voorwerpen ging repareren. In 1900 was de fabriek door overnames en fusies echter de grootste producent en exporteur van huishoudelijke metalen voorwerpen, voornamelijk in de Jugendstil en Art Nouveau stijl.  Later ging met ook beelden en andere kunstvoorwerpen produceren.

Het merk WMF is tegenwoordig vooral bekend van tafelbestek, pannen en ander keukengerei zoals koffiezetapparaten. Ook accessoires zoals kandelaars en dienbladen worden met hetzelfde gevoel voor kwaliteit en bruikbaarheid ontworpen.  Het kookgerei van WMF is naast zeer praktisch en van zeer hoge kwaliteit ook met veel gevoel voor stijl ontworpen.WMF heeft haar kunstzinnige verleden nooit helemaal losgelaten en besteedt nog altijd veel aandacht aan de schoonheid van het ontwerp.

PANNENSET WMF MATTEA 5-DELIG

Deze zeer complete pannenset brengt de hoogwaardige kwaliteit van WMF binnen handbereik. De set bestaat uit vier maten kookpannen en één steelpan. Alle kookpannen beschikken over een stevige, hittebestendige glazen deksel. Hiermee houdt u het kookproces gemakkelijk in de gaten en wordt energie bespaard. De WMF Mattea pannen zijn vervaardigd uit duurzaam en onderhoudsarm Cromargan roestvrij staal. De pannen zijn na gebruik gemakkelijk te reinigen in de vaatwasser en stapelbaar om ruimte te besparen. Het is koken op hoog niveau, en dat bovendien op alle warmtebronnen.

Waarom een pannenset WMF?

Er is geen merk die zich meer spitst op topkwaliteit dan WMF. Qua design is het bekende merk het meest duidelijke voorbeeld van ´form follows function´. Volgens Mobach (2009) betekent functionaliteit niets meer of minder dan iets geschikt is voor de functie waarvoor het bedoeld is. En de functie kan men pas echt doorvoelen wanneer men iets gebruikt.

Een pannenset van WMF ziet er zo simpel uit dat ie ontworpen lijkt door een kind van 4.. totdat u ermee werkt. Dan ervaart u de functionaliteit van een kwaliteitsontwerp