Pannen
Inductie Pannen Kopen? Ga Naar De Specialist Met De Beste Service

Pannen

Inductie pannen

Heb je thuis een inductie kookplaat dan is de keuze voor de juiste pannen belangrijk. Koken op inductie kan vaak alleen met pannen die hier speciaal voor gemaakt zijn. Inductie pannen hebben een bodem die volledig vlak is en bevatten magnetiseerbaar metaal. Dit is een belangrijke eigenschap omdat koken op inductie op basis van elektromagnetische straling gaat. Op onze website vind je zeer veel aanvullende informatie over koken op inductie.

Belangrijke voordelen van koken op inductie zijn:

  • Efficiënt koken omdat de temperatuur gemakkelijk te controleren is.
  • Sneller koken; de inductie kookplaat wordt veel heter dan de pit op het gasfornuis
  • De kookplaat koelt snel af na gebruik wat de veiligheid vergroot
  • Beter voor het milieu, zeker bij het gebruik van groene stroom
  • De kookplaat is in een handomdraai schoon te maken

Hoe bepaal je of een pan geschikt is als inductie pan

Huishoudens die overstappen op inductie koken doen er meestal verstandig aan om nieuwe inductie pannen te kopen. Als je toch gaat koken met pannen die ongeschikt zijn profiteer je niet van de voordelen die we eerder noemden. Daarnaast is er een risico op beschadiging van de inductie kookplaat. Hoe weet je nu of je nieuwe inductie pannen nodig hebt. Hiervoor kun je zelf een paar dingen testen. Ten eerste de magneettest. Inductie koken vereist van een pan dat de bodem magnetisch is. Als een magneetje op de bodem van de pan blijft plakken dan is de pan voor deze test geslaagd.

Een andere voorwaarde waar een pan aan moet voldoen is een rechte bodem. Zonder rechte bodem maakt de pan onvoldoende contact met de kookplaat, waardoor er veel energie nodig is om een maaltijd te bereiden. Je profiteert dan dus niet van de energiebesparing van het koken op inductie. Om te testen of je pan recht is draai je hem ondersteboven en gebruik je een liniaal of een waterpas. Test zowel de binnenkant of de buitenkant van de bodem. Is de pan recht en is de bodem magnetisch? Dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

Wij zien in de praktijk meestal dat pannen die jarenlang gebruikt zijn voor koken op gas niet meer geschikt zijn voor inductie koken.  Wil je het helemaal zeker weten? Laat je dan adviseren door onze productspecialisten.

Soorten inductie pannen

Inductie pannen zijn er in veel verschillende soorten. Net als bij pannen voor andere warmtebronnen zijn er inductie kookpannen, inductie koekenpannen, inductie braadpannen en inductie soeppannen. Van alle soorten inductie pannen hebben wij bij Koken en Wonen een ruim assortiment. Ben je op zoek naar een inductie snelkookpan, een inductie pannenkoekenpan of een inductie steelpan? Koken en Wonen heeft alles wat je nodig bent voor het koken op inductie. We lichten een aantal veelgebruikte inductie pannen voor je uit.

Koekenpan inductie

De koekenpan is misschien wel de meest gebruikte pan in Nederlandse huishoudens. Een goede inductie koekenpan mag echt niet ontbreken in de keuken. Voor een optimale verdeling van de warmte adviseren we een koekenpan met een dikke bodem. Deze bodems houden de hitte goed vast en verdelen de hitte goed over de gehele pan. Een nieuwe inductie koekenpan moet passen bij je situatie. Ben je met veel mensen thuis? Dan is het verstandig om een pan met een grotere diameter te kopen bijvoorbeeld. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Braadpan inductie

Een inductie braadpan is geschikt voor het braden van vlees. Maar dat niet alleen. Een braadpan kun je ook prima gebruiken voor het maken van lekkere saus of soep. Dit type pan is stevig en robuust. Veel van de inductie braadpannen in ons assortiment zijn van gietijzer gemaakt. Dit materiaal houdt de warmte uitstekend vast. Daarom zijn deze pannen ideaal voor stoven en braden. Bij Koken & Wonen zijn we voortdurend bezig met het samenstellen van het beste assortiment inductie braadpannen. We nodigen je uit om een kijkje te nemen.

Grillpan inductie

De grillpan inductie is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Groenten en vlees bereiden in een grillpan vereist geen toevoegen van extra bakvetten zoals olie of boter. Hierdoor zijn je gerechten magerder, iets wat veel mensen tegenwoordig belangrijk vinden. Je levert zeker niet in op smaak. Producten uit de grillpan hebben karakteristieke rokerige smaak die we kennen van de barbecue. In onze webwinkel kies je eenvoudig uit een groot assortiment inductie grillpannen voor ieder budget!

Wokpan inductie

Wokken is een kooktechniek die iedereen kent. Het is overgewaaid uit Azië. Bij wokken worden de ingrediënten in korte tijd op hele hoge temperatuur bereid. Hierdoor blijven de voedingsstoffen in de producten zo goed mogelijk behouden. Een inductie wokpan maakt deze gezonde manier van bereiden ook mogelijk. Je maakt weliswaar niet gebruik van een hoog vuur, maar het resultaat is hetzelfde. Zoek je een nieuwe inductie wokpan? Bij Koken & Wonen vind je gegarandeerd de wokpan die bij jouw past.

Hapjespan inductie

De inductie hapjespan is misschien wel de meest veelzijdige pan in de keuken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt de hapjespan ervoor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan eenpansgerechten, sauzen, sauteren van vlees en vis en kliekjes. Eenmaal een hapjespan in de keuken en je kunt er gegarandeerd niet meer zonder. Bekijk onze inductie hapjespannen en maak je keuze! Heb je vragen over één van onze producten? Wij staan je met alle liefde te woord.

Soeppan inductie

Krijg je gasten over de vloer en heb je geen idee wat je moet maken? Met een lekker bord vers gemaakte soep maak je iedereen blij. Een inductie soeppan is dan onmisbaar. Afhankelijk van de inhoud van de soeppan is het mogelijk om voor iedere groepsgrootte in een handomdraai een heerlijke voedzame maaltijd voor te zetten. Bij Koken & Wonen zorgen wij dat er voor iedereen een geschikte soeppan verkrijgbaar is. Neem hiervoor een kijkje bij ons gehele assortiment inductie soeppannen.

Inductie pannenset

Een inductie pannenset kopen is vaak de beste oplossing als je bent overgestapt van een andere warmtebron naar inductie. Je weet in dat geval niet welke pannen nog bruikbaar zijn. Ook wil je natuurlijk niet dat de oude pannen je nieuwe inductie kookplaat beschadigen. Een inductie pannenset koop je eenvoudig online bij Koken en Wonen. Je heb de keuze uit verschillende merken en prijsklassen. De BK pannenset voor inductie is een voordelige keuze. Wie meer kwaliteit en een langere levensduur belangrijk vindt adviseren wij om eens te kijken naar de Fissler pannenset inductie of een Demeyere inductie pannenset.

Inductiegeschikte materialen

Inductie pannen zijn er in verschillende soorten. Een aantal hiervan hebben we hier benoemd. Inductie pannen worden gemaakt van verschillende materialen. Een voorwaarde voor het materiaal in een inductie pan is dat het magnetisch is. We laten je een aantal van de meest gebruikte materialen voor inductie pannen zien en vertellen je wat de specifieke kenmerken van het materiaal zijn.

RVS is een materiaal met veel eigenschappen die het interessant maken voor het gebruik in inductie pannen. RVS is relatief goedkoop en het blijft lang mooi, omdat het niet gevoelig is voor roest           . RVS geleid warmte niet zo goed als andere materialen. De bodem is om die reden erg belangrijk bij een RVS inductie pan.

Inductie pannen van gietijzer behoren tot de meest energie efficiënte pannen. Gietijzer wordt snel warm en geleid de warmte namelijk uitstekend. Gietijzer is een stevig materiaal dat tegen een stootje kan. Dit type inductie pannen gaan dan ook jarenlang mee. De lange levensduur en de energiezuinigheid maken een gietijzeren inductie pan een uitstekende investering.

Aluminium is in de basis niet geschikt voor een inductie pan. Het materiaal is niet magnetisch. Toch zijn er veel uitstekende aluminium inductie pannen verkrijgbaar. Het probleem van de magnetiseerbaarheid wordt opgelost met een bodem waarin gietijzer, staal of een ander magnetisch materiaal is verwerkt.

Beste keuze nieuwe inductiepannen

Wat de beste inductie pannen zijn hangt af van je specifieke wensen en eisen. Wij adviseren altijd om niet te besparen op de kwaliteit van je inductie pannen, ook al ben je misschien geen fanatieke kok. Bij inductie koken wordt de bodem van de pan zeer heet. Hoe beter de kwaliteit van de pannen hoe langer de levensduur. Heb je geen zin om veel te investering inde beste inductie pannen van bijvoorbeeld Fissler of Demeyere? Dan zijn er meer voordelige opties waar je ook zeker mee uit de voeten kan. Heb je behoefte aan persoonlijk advies. Je kunt ons hiervoor telefonisch benaderen maar we zouden het ook erg leuk vinden om je te zien in onze winkel in Hoogezand.