Koken op inductie is aan grote opmars bezig. Dat is niet zo vreemd. Inductie koken is gasloos en energiezuinig. Vrijwel iedere nieuwe keuken wordt tegenwoordig geplaatst met een inductie kookplaat.

De belangrijkste voordelen van inductie koken

  • Het werkt makkelijk en efficiënt omdat net als bij gas de temperatuur goed te regelen is
  • Koken gaat sneller, een pan water kookt op inductie twee keer zo snel als op een gasfornuis
  • Het is veilig omdat de plaat zelf snel afkoelt na gebruik
  • Het is beter voor het milieu, want bij gebruik van groene stroom stoot inductie veel minder Co2 uit dan koken op gas
  • De kookplaat is geheel van gehard glas dus makkelijk schoon te maken

Laat u vrijblijvend adviseren

Bent u onlangs overgestapt het koken op inductie of bent u van plan dit te doen? Laat u dan deskundig adviseren over uw pannen. Als pannen eerst op een gasfornuis gebruikt zijn is de kans groot dat de bodem niet meer geheel aansluit op de inductieplaat. Dit kan ook voorkomen met pannen met een dikke bodem.

Om pannen op een inductieplaat te gebruiken moeten ze voorzien zijn van een magnetische bodem. U kunt uw eigen pannen testen op inductiegeschiktheid door er een magneet onder te houden. Plakt deze aan de bodem, dan gaat uw plaat aan. Dat wil nog niet zeggen dat de pan rendabel en veilig te gebruiken is. Dan is nog een extra test nodig om te kijken of de bodem wel goed aansluit op de plaat.

Om helemaal zeker te zijn kunt bij ons vrijblijvend uw pannen laten testen en adviseren wij u graag over de beste pannen voor uw persoonlijke situatie.

Bijna iedere pan is tegenwoordig geschikt voor het koken op inductie. Maar wist u dat u met de verkeerde pannen maar weinig energie bespaart? Een goede inductiepan verdeelt de warmte goed over de pan waardoor u nog efficiënter met energie om gaat.

Voordelige, dunne pannen zijn vaak een risico voor de inductie kookplaat om dat ze de warmte moeilijk kunnen verwerken. Het is bij veel koekenpannen ook niet aan te raden om de booster/powerknop te gebruiken, die op de inductie kookplaat zit. De bodem zal kromtrekken en dus niet meer goed aansluiten op de inductieplaat en dat is wel nodig om efficiënt en rendabel te koken en uw inductieplaat in goede conditie te houden.

Kortom, het is aan te raden om u goed te laten informeren wanneer u overstapt op inductie. Koken & Wonen is dè specialist als het gaat om inductiepannen. Door onze jarenlange ervaring en kennis profiteert u maximaal van uw nieuw inductie kookplaat.

Maak een afspraak met onze productspecialisten en kom langs in onze winkel. Wij helpen u met het maken van de juiste beslissing toegepast op uw persoonlijke situatie.

Onze openingstijden zijn

 Donderdag 10.00 - 17.00  uur 
 Vrijdag  10.00 - 17.00  uur
 Zaterdag 10.00 - 17.00  uur     

Bel ons op 0598-398507 als u een afspraak wilt maken voor een adviesgesprek en/of een pannentest. U kunt ook mailen naar webwinkel@kokenenwonen.nl